PSYCHOTERAPIA, LECZENIE UZALEŻNIENIA

Psychoterapia, terapia uzależnień, konsultacje psychiatryczne

Oferujemy szeroką i profesjonalną pomoc psychologiczną oraz psychiatryczną. Kierowana jest ona do wszystkich poszukujących pomocy w zakresie zdrowia psychicznego. Nie tylko do osób uzależnionych, ale także ich otoczenia – współmałżonków, dzieci, rodziców. Również do osób, które z coraz większą częstotliwością sięgają po alkohol, aby poczuć się lepiej i złagodzić napięcia codziennego życia, odegnać lęk i depresję (taka strategia w medycynie nazywana „samoleczeniem” ma zgubne skutki).

W praktyce oznacza to, że skorzystać z takiego wsparcia może każdy, kto doświadcza psychicznego cierpienia i niepokojących objawów, które związane są w jakiś sposób z piciem alkoholu własnym lub przez bliską osobę. Dotyczy to również sytuacji, gdy obecne problemy są wynikiem doświadczeń z przeszłości (np. osoby współuzależnione, DDA).

Jako jedyna organizacja w regionie oferujemy tak szerokie wsparcie doświadczonych specjalistów bezpłatnie i bez kolejek.

• Psychoterapia indywidualna, psychoterapia grupowa.
  • Indywidualna terapia uzależnienia, grupowa terapia uzależnienia.
  • Psychoterapia par i rodzin.
  • Lekarskie konsultacje psychiatryczne.
  • Psychologiczne interwencje środowiskowe.

Aby umówić się na konsultacje należy zadzwonić:

tel. 515 784 127

Rejestracja telefoniczna czynna jest od poniedziałku do piątku od 10.00 do 18.00

Więcej o możliwościach zapisów i sposobie realizacji można znaleźć na stronie projektu: www.psychoterapia-chorzow.pl.